Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 240 g di mandorle pelate
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di zenzero in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 uovo
- 60 g di melassa di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 678.8 kJ / 162.3 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 34.7 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti al burro, cocco e lime
4h
Biscotti al burro, mandorle e peperoncino
4h
Speculoos (Biscotti fiamminghi)
1h 10min
Riccioli mantovani
1h 20 min
Cestini di granola alle noci con yoghurt e frutta
55min
Miscela di farina con pomodorini secchi e aromi
10 min
Madeleine al limone
4h 45min
Crema di formaggio alla barbabietola
10 min
Frolle allo yogurt con composta di lamponi
2h
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1h 35 min
Tisana alloro, anice e cannella
10 min
Crostata di zucca all'amaretto
3 godz. 45 min