Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 240 g di mandorle pelate
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di zenzero in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 uovo
- 60 g di melassa di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 678.8 kJ / 162.3 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 34.7 mg
Alternatywne przepisy
Ripieno per torta di mele
45min
Pagnotta rustica
3h
Biscotti integrali di frutta secca
2h
Biscotti friabili al burro
2j 30 menit
Ciambella allo zafferano
50min
Torta pesche, cannella e menta
1h
Cantucci farina di castagne e albicocche secche
2h
Bicchierini ai cachi e cioccolato bianco di Mattia Poggi
1h
Chicchi di caffè
2j 30 menit
Curd alle clementine
30min
Biscotti al burro, cocco e lime
4h
Composta di fichi
1h