Insalata di patate novelle e asparagi con pesto di aneto

Insalata di patate novelle e asparagi con pesto di aneto

3.4 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Pelare le patate
  • 600 g di patate novelle (media dimensione, vedere consigli)
  • 600 g di acqua
Pesto di aneto
  • 50 g di cipolla rossa a metà
  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm)
  • 50 g di pinoli
  • 60 g olio extravergine di oliva
  • 25 - 30 g di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 20 g di capperi sott'aceto
  • 10 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 150 g di yogurt greco
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
Insalata di patate novelle e asparagi
  • 5 uova
  • 1300 g di acqua
  • 400 g di asparagi verdi spuntati, a metà o in 3
  • 150 g di cetriolo (opcjonalnie) a fette (2 mm)
  • pinoli, tostati (opcjonalnie) q.b. per guarnire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 595.8 mg
Białko 22.9 g
Kalorie 2209.2 kJ / 528 kcal
Tłuszcz 32.8 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 39.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...