Involtini di melanzane (vegan)

Involtini di melanzane (vegan)

4.5 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz.
4 porzioni

Składniki

Formaggio vegan
  • 200 g di mandorle pelate
  • 700 g di acqua
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 cucchiaino di semi di cumino
  • 1 cucchiaino di pepe bianco macinato
  • 1 cucchiaino di aglio in polvere
  • ¾ di cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di paprica
  • 3 cucchiaini di agar agar
  • olio di oliva q.b.
Melanzane al forno
  • 600 g di melanzane affettate nel senso della lunghezza (5 mm, circa 20 fette)
  • olio di oliva q.b.
Crema di carote
  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 30 g di olio di oliva
  • 300 g di carote a pezzi
  • 100 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale sbriciolato
  • 1 cucchiaino di curry in polvere (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 655.9 mg
Białko 13.8 g
Kalorie 1879 kJ / 449 kcal
Tłuszcz 34.4 g
Błonnik 12.5 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Węglowodany 29.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...