![Soparnik (Empanada de acelgas) - Croacia Soparnik (Empanada de acelgas) - Croacia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f7afabc207cf750f5c5670f991ef32a0/Derivates/b7fb2d2a996af058d40f0ffbc89ef8280bcde3a6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g de agua
- 300 g de harina de trigo
- 1 cucharadita de sal
- 60 g de aceite de oliva
- 600 g de hojas de acelgas en trozos
- 1 - 2 dientes de ajo
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de cebolleta en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 924 kJ / 220 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 454.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buñuelos de acelga
45min
Pudin de brócoli
1h
Rollos de acelga
30min
Terrina de legumbre con brócoli y puré de batata
1h
Scones de calabacín y orejones
30min
Quiche vegetariana con espinacas y pimiento rojo
1h
Croquetas de berenjenas
1h 30min
Rollitos de berenjena con crema de zanahoria
15 godz. 5 min
Quiche de verduras sin huevo
2h 30min
Albóndigas de berenjena con salsa de pimientos
2h 45min
Quiche de berenjena ( sin azúcar, sin gluten, sin huevo, sin lactosa)
1 godz. 5 min
Pastel de patata con acelgas y bacalao
1h 15min