Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- 750 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di latte
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 15 g di gelatina in fogli ammollata in 75 g di acqua fredda
Salsa al caramello
-
250
g di zucchero
lub 250 g di zucchero grezzo - 200 - 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1030 g di acqua
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60 x 40 mm)
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaio di aceto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 299.2 kJ / 71.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 92.9 g
Alternatywne przepisy
Crema catalana
40 Min
Spumoso alla ricotta con salsa alle fragole
20 Min
Coulis di fragole
20 Min
Caramello liquido
35 Min
Panna cotta con coulis di albicocche
6h 15min
Panna cotta alle mandorle
6 godz. 30 min
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2h 20min
Cheesecake alla crema catalana
4 Std.
Caramello salato
1 Std.
Panna cotta (per 2 persone)
5 Std. 30 Min
Crème caramel (TM6)
4 Std.
Salsa al caramello (TM6)
1 Std. 30 Min