Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di nocciole sgusciate e pelate
- 200 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 180 g di zucchero
- 500 g di latte intero a cubetti, congelato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 798.8 kJ / 190.9 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 28.3 mg
Alternatywne przepisy
Gelato alla pesca
20 min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20 min
Gelato fiordilatte
10 godz. 30 min
Gelato fior di latte
16h 25min
Coppa gelato alla pesca
24h 15 min
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20 min
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10h 20 min
Gelato pistacchio e mandorle
8h 30min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato al limone
8h 20min
Gelato di fragole
10min
Gelato veloce alla fragola
20 min