Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di nocciole sgusciate e pelate
- 550 g di latte intero (50 g fresco e 500 g congelato a cubetti)
- 200 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 180 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 798.8 kJ / 190.9 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 28.3 mg
Alternatywne przepisy
Gelato cioccolato e menta
10 Std. 25 Min
Gelato fiordilatte
10h 30 min
Gelato al cioccolato
12 godz.
Gelato al gianduia
10h 20min
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20min
Gelato al cocco
10h 20min
Stracciatella
10 Std. 25 Min
Spagnola
10h 20min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20min
Gelato pistacchio e mandorle
8 godz. 30 min
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10h 20min
Gelato al limone
8h 20min