Crostata salata alle mandorle con zucchine

Crostata salata alle mandorle con zucchine

4.1 44 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Pasta sablée alle mandorle
  • 320 g di farina tipo 00
  • 30 g di mandorle pelate
  • 130 g di burro freddo, a tocchetti
  • 1 uovo
  • 3 g di sale
Ripieno
  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 50 g di scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di speck a cubetti
    100 g di pancetta, a cubetti
  • 350 g di zucchine a pezzi (3 cm circa)
  • 250 g di ricotta fresca, ben scolata
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 20 g di mandorle a lamelle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 353.7 mg
Białko 10.7 g
Kalorie 1326.6 kJ / 317.1 kcal
Tłuszcz 21.1 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Węglowodany 22.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...