Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sablée alle mandorle
- 320 g di farina tipo 00 + q.b.
- 30 g di mandorle pelate
- 130 g di burro freddo, a tocchetti
- 1 uovo
- 3 g di sale
Ripieno
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 50 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
100
g di speck a cubetti
lub 100 g di pancetta a cubetti - 350 g di zucchine a pezzi (3 cm circa)
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1326.6 kJ / 317.1 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 353.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche di spinaci e speck
2u.
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1h 10min
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30 min
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1h 30 min
Pomodori ripieni con zucchine alla menta e tonno
25min
Crackers al pistacchio
30min
Millefoglie vegetariana
1h 30 min
Crocchette di zucca e taleggio
1h 15min
Spirali di frittata arlecchino
2h 30min
Quiche radicchio e speck
2h 30min
Crostata salata tricolore
1h 30 min