Linse (dahl) makhani

Linse (dahl) makhani

5.0 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
6 portioner

Składniki

Ghee
  • smør skåret i stykker
    250 g
Hvidløgs- og ingefærpasta
  • fed hvidløg
    100 g
  • ingefær skrællet og skåret i skiver
    100 g
  • vegetabilsk olie
    90 g
Dahl makhani
  • linser, sort beluga, tørret (urad dal)
    300 g
  • vand
    2000 g
  • salt
    2 ½ tsk
  • olivenolie
    2 spsk
  • spidskommenfrø
    1 tsk
  • kardemommekapsel, hel
    3
  • løg skåret i halve
    100 g
  • tomater skåret i stykker
    150 g
  • grønne chilier, friske uden frø
    2
  • piri piri chili, tørret, stødt
    1 tsk
  • gurkemeje, stødt
    ½ tsk
  • kanelstang
    1
  • nelliker
    3
  • fløde, min 30 % fedt
    80 g
  • koriander, frisk hakket, til pynt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 15 g
Kalorie 1740.5 kJ / 416 kcal
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie