Lun kylling- og kartoffelsalat

Lun kylling- og kartoffelsalat

5.0 5 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 portioner

Składniki

  • olivenolie
    80 g
  • sød paprika
    1 ½ teske
  • salt
    4 teske
  • sort peber, stødt
    2 knivspids
  • hvidløgspulver
    1 ½ teske
  • timian, tørret
    1 teske
  • cayennepeber, stødt
    1 knivspids
  • koriander, stødt
    1 teske
  • persille, tørret
    1 teske
  • kyllingebryst, uden skind og ben skåret i mindre stykker (2 cm)
    800 g
  • vand
    500 g
  • kartoffel skrællet, skåret i tern (2 cm)
    650 g
  • vineddike
    3 teske
  • sukker (opcjonalnie)
    1 teske
  • basilikum, tørret
    1 teske
  • cherrytomater halveret
    200 g
  • rucola
    60 - 80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 52 g
Kalorie 1978 kJ / 473 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie