Linsemoussaka

Linsemoussaka

4.5 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portioner

Składniki

  • røde linser, flækkede
    200 g
  • vand
    500 g
  • parmesanost skåret i mindre stykker
    120 g
  • aubergine
    400 g
  • olivenolie
    50 g
  • løg skåret i halve
    200 g
  • fed hvidløg
    3
  • peberfrugt grøn eller rød, skåret i mindre stykker (ca. 150 g)
    1
  • tomater fra dåse med saft
    400 g
  • rødvin
    120 g
  • oregano, tørret
    1 spsk
  • ingefær, stødt
    1 tsk
  • salt efter smag
    1 - 2 tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • smør
    40 g
  • mælk
    500 g
  • hvedemel
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 458 kcal / 1917 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie