Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 scalogno a metà
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di funghi champignon affettati
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 150 g di farina tipo 0
- 1 uovo
- 125 g di latte intero
- ½ bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 30 g di speck a cubetti
- 50 g di formaggio a pasta semidura (Emmental, Provola, Edamer...) a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 729.1 kJ / 174.3 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 256.6 mg
Alternatywne przepisy
Muffin speck e caciocavallo
45min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Brunelle
2h
Gattò di zucca e patate
1h 40min
Anelli salati al Parmigiano Reggiano
40min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1h
Plumcake patate e speck
2h
Polpettone mortadella e pistacchio
50min
Plumcake salato con miele, rosmarino e Gorgonzola
1 godz. 5 min
Ciambella salata speck e scamorza
50min
Torta salata funghi e patate
1h 30min
Cheesecake al tiramisù
6h 30min