Wersje kompatybilne
Marmelade d'abricot à l'orange et aux amandes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g d'abricots frais, coupés en morceaux
- le zeste d'½ orange non traitée
- le jus d'1/2 citron jaune
- 640 g de sucre à confiture
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2271 kJ / 535 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Confiture de myrtilles
1 godz. 45 min
Marmelade aux 3 agrumes
6h
Confiture de Noël à l'orange
1h
Confiture de pommes à la pâte d'amande
25 min
Confiture fruits secs et agrumes
30 min
Confiture abricot-amande à la rose
6 godz. 45 min
Confiture d'abricots
6h
Marmelade d'oranges
1 godz. 30 min
Compotée de fruits d'été aux épices
45 min
Confiture pêche-myrtille
6h
Confiture poire-anis
1 godz. 30 min
Confiture de poires
6h