![Marmelade d'abricot à l'orange et aux amandes Marmelade d'abricot à l'orange et aux amandes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/514DFAE8-0558-42CD-B64A-1DB5C409E92C/Derivates/6ca92481-0ee8-446f-9b89-699d718a10d1.jpg)
Wersje kompatybilne
Marmelade d'abricot à l'orange et aux amandes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g d'abricots frais, coupés en morceaux
- le zeste d'½ orange non traitée
- le jus d'1/2 citron jaune
- 640 g de sucre à confiture
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2271 kJ / 535 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Confiture de Noël à l'orange
1 Std.
Confiture abricot-amande à la rose
6h 45min
Confiture d'abricots
6 Std.
Confiture mangue-carotte
45 Min
Confiture de prunes à l'armagnac
6 Std.
Confiture fruits secs et agrumes
30min
Confiture poire-anis
1 godz. 30 min
Confiture de figues
1 godz. 30 min
Marmelade aux 3 agrumes
6 Std.
Confiture de pommes et de kiwis
1h 50min
Confiture fruits rouges-prosecco
35 Min
Confiture pêche-myrtille
6 Std.