Marmelade d'abricot à l'orange et aux amandes

Marmelade d'abricot à l'orange et aux amandes

4.8 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 bocaux

Składniki

  • 800 g d'abricots frais coupés en morceaux
  • le zeste d'½ orange non traitée
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 640 g de sucre à confiture
  • 50 g d'amandes effilées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Białko 3 g
Kalorie 2271 kJ / 535 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 122 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...