Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 130 g de farine blanche d'épeautre
- ½ c. à café de levure chimique
- ¼ c. à café de sel
- 70 g d'eau
- 10 g d'huile de tournesol
- 1 c. à soupe de farine blanche d'épeautre, pour abaisser
La garniture
- 30 g de graines de tournesol
- 40 g d'eau
- 5 g de jus de citron
- 70 g d'huile de tournesol
- ½ c. à café de sel
- 8 pincées de poivre moulu
- 200 g de chou-rave, pelé, en morceaux (3 cm)
- 15 g de cresson frais
- ½ c. à café de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 320 kJ / 77 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce au chocolat pour tous les jours
20 Min
Parmigiana courgettes et pommes de terre (TM6)
1h 15min
Yogourt nature
12hod.
Sucre glace
5 min
Salade de crudités
10 min
Canapés aux oeufs
10 min
Tartelettes aux oignons
35 Min
Crackers au fromage
2hod. 30min
Grissini
1h 20min
Bâtonnets de légumes avec dip et petits pains complets
1 Std. 10 Min
Liqueur de baie
30 Min
Sirop de thé froid
25min