Pâté de Pâques

Pâté de Pâques

4.9 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions

Składniki

La pâte à tarte
  • 150 g de farine de blé et un peu plus pour le plan de travail
  • 75 g de beurre en morceaux
  • 1 pincée de sel
  • 50 g d'eau
La garniture
  • 100 g d'oignons coupés en deux
  • 4 brins de persil plat frais
  • 150 g de jambon fumé
  • 700 g d'échine de porc, désossée détaillée en dés
  • 1 œuf
  • 30 g de cognac
  • 1 c. à café rase de poivre moulu
  • 15 g de sel
  • 6 oeufs cuits durs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 36.5 g
Kalorie 2052 kJ / 491 kcal
Tłuszcz 31.1 g
Węglowodany 15.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...