Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 EL Öl
- 1 TL Gulasch-Gewürzmischung (siehe Tipp)
- 1 TL Wild-Gewürz
- 30 g Tomatenmark
- 2 TL Salz
- 700 g Hirschbraten, in Würfeln (2,5 cm)
- 600 g Wildfond
- 35 g Mehl
- 150 g Rotwein, trocken
- 200 g Kartoffeln, in Würfeln (2 cm)
- 250 g braune Champignons, geviertelt
- 70 g Preiselbeerkompott
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 846 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3h
Schweinegeschnetzeltes Jäger Art mit Spätzle
30min
Gulasch
2h
Rauchige Paella mit Schweinebäckchen
1h 10min
Hendlhaxerl mit lauwarmen Fisolensalat und Cranberrysauce
1h 20 min
Wolfsbarsch mit Bouillon-Gemüse
3h 30min
Kalbsrollbraten mit Pfifferlingsfüllung
3h 15 min
Ungarische Gulaschsuppe
2h
Irischer Lammeintopf
3h 30min
Ungarisches Paprikagulasch
2h
Ochsenbäckchen
5h
Schweine-Krustenbraten mit Senfsauce
4h