Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Braten
- 900 g Wildgulasch
- Pfeffer zum Würzen
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Butter
- 50 g Kirschkonfitüre
- 2 TL Zucker
- 1 EL Tomatenmark
- 360 g Rotwein, trocken
- 4 Wacholderbeeren
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 800 g Rinderfond
- 100 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Würfeln (5 mm)
- 150 g Champignons, geviertelt oder geachtelt
- 40 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3597 kJ / 859 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch-Rotwein-Ragout zu Nudeln
1h
Rehrücken mit Kirsch-Walnuss-Slaw
1 godz. 10 min
Schweinefilet in Bacon mit Barbecue-Butter
1 godz. 20 min
Boeuf Bourguignon
3h 30min
Coq au vin
2h
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1 godz. 30 min
Wildschweingulasch mit Nudeln
2h
Ochsenbäckchen
5h
Winzertopf
2h 40min
Sauerbraten mit Spätzle
53u.
Smoked Gulasch mit Bacon
4h
Wildschweinbraten mit Knödeln und Rotkohl
10h 45min