Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons
TM6

Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons

4.7 (525 ocen)

Składniki

  • Öl zum Braten
  • 900 g Wildgulasch
  • Pfeffer zum Würzen
  • 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
  • 200 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 20 g Butter
  • 50 g Kirschkonfitüre
  • 2 TL Zucker
  • 1 EL Tomatenmark
  • 360 g Rotwein, trocken
  • 4 Wacholderbeeren
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 800 g Rinderfond
  • 100 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Würfeln (5 mm)
  • 150 g Champignons, geviertelt oder geachtelt
  • 40 g Speisestärke

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3597 kJ / 859 kcal
Białko
51 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
54 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy