Wersje kompatybilne
Buttermilch – Zitronenmousse auf beschwipstem Beerenspiegel (XXL)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 Gelatineblätter, in Stücken (siehe Tipp)
Beschwipster Beerenspiegel
- 300 g rote Beeren, gemischt, frisch
- 200 g Traubensaft
- 15 g Rum
- 10 g Speisestärke
- 30 g Zucker
Buttermilch-Zitronenmousse
- 140 g Zucker
- 500 g Schlagobers, 36% Fett
- 120 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 500 g Buttermilch
- 100 g rote Beeren, gemischt, frisch, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 991 kJ / 237 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 38 mg
Alternatywne przepisy
Apfelpunsch-Sirup
45min
Erdbeer-Prosecco-Sorbet mit Kokoskugeln
50min
Buttermilch – Zitronenmousse auf beschwipstem Beerenspiegel
8 godz. 45 min
Rehragout mit Serviettenknödel
1 Std. 25 Min
Geräucherter Forellenaufstrich
5min
Maroni-Linsenaufstrich mit Champignons
25min
Menü: Gemüserisotto; Minischokokuchen
1h
Maronipressknödel
1h 50 min.
Ringlotten-Apfel und Birnen-Trauben-Marmelade (XXL)
1h
Limoncello Sorbet mit Minze und Basilikum
18 Std. 30 Min
Gegrillte Burger mit Erdäpfel und Knoblauchmayonnaise
1 Std. 40 Min
Maroni Mousse au chocolat
15min