Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g gekochte Erdäpfel, mehlig
- 100 g Semmelwürfel
- 100 g Milch
- 1 Ei (Größe M)
- 1 TL Salz
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1465 kJ / 350 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Eiernockerl
30min
Semmelknödel
50min
Grammelknödel
1h 30min
Kümmelbraten mit Serviettenknödeln und Erdäpfelsalat
3 Std. 10 Min
Powidl
8h
Bröselknödel
40min
Wurstknödel
1h 20 min
Wurstaufstrich
10 min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min
Gefülltes Brathenderl
1h 45min