Wersje kompatybilne
Buttermilch – Zitronenmousse auf beschwipstem Beerenspiegel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buttermilch-Zitronenmousse (am Vortag)
- 3 ½ Gelatineblätter (siehe Tipp
- 70 g Zucker
- 250 g Schlagobers, 36% Fett, gekühlt
- 60 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 250 g Buttermilch
Beschwipster Beerenspiegel
- 200 g rote Beeren, gemischt, frisch
- 100 g Traubensaft
- 8 g Rum
- 5 g Speisestärke
- 15 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 991 kJ / 237 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 38 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelpunsch-Sirup
45 min
Maroni Mousse au chocolat
15 Min
Vanillekipferl-Tiramisu im Glas
4h
Menü: Rindswangerl mit Knollenselleriepüree und Rahmgemüse
7 Std. 30 Min
Eier mit Kräutersauce und Osterhasenkeksen
50 Min
No Bake Topfen-Frischkäsetorte mit Erdbeeren
4 Std. 35 Min
Limoncello Sorbet mit Minze und Basilikum
18h 30min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Spinatstrudel mit Schafskäse
1 godz. 50 min
Mango-Mousse mit Sesam-Cashew-Krokant
3 Std.
Mascarponecreme mit Amarettini und Erdbeersauce
15 Min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5 Std.