Wersje kompatybilne
Buttermilch – Zitronenmousse auf beschwipstem Beerenspiegel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buttermilch-Zitronenmousse (am Vortag)
- 3 ½ Gelatineblätter (siehe Tipp
- 70 g Zucker
- 250 g Schlagobers, 36% Fett, gekühlt
- 60 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 250 g Buttermilch
Beschwipster Beerenspiegel
- 200 g rote Beeren, gemischt, frisch
- 100 g Traubensaft
- 8 g Rum
- 5 g Speisestärke
- 15 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 991 kJ / 237 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 38 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanillezucker
72 Std.
Blüten-Focaccia
1 Std. 45 Min
Marilleneis
15min
Marillenröster
30 min
Limoncello Sorbet mit Minze und Basilikum
18 Std. 30 Min
Marillennektar
2j
Einfache Cremeschnitte
3h 45min
Vanillekipferl-Tiramisu im Glas
4 Std.
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5h
Weißes Topfen-Mousse
1h 10 min
Schokomousse Ruck-Zuck
5 min