Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung - Weintraubengelee
- 1250 g rote Weintrauben, kernlos
- 360 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
Kärntner Had’nkeks und Fertigstellung
- 250 g Buchweizen, etwas mehr Buchweizen-Mehl zum Bemehlen (siehe Tipp)
- 60 g Mandeln
- 60 g Kristallzucker
- 1 Ei (Größe M)
- 175 g Butter, in Stücken, kalt
- Buchweizen-Mehl, zum Bemehlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 663 kJ / 158 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1j
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 Min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1j
Traubengelee
1j
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5 Std. 50 Min
Omas Hausfreunde
45 Min
Weihnachtliche Orangen-Mandarinen-Marmelade
1j 30 menit
Ribiselgelee
55 Min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Orangenmarmelade "Die Englische"
1h 10 min
Heidelbeermarmelade
55 Min
Waldbeerenmarmelade
55 Min