Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung - Weintraubengelee
- 1250 g rote Weintrauben, kernlos
- 360 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
Kärntner Had’nkeks und Fertigstellung
- 250 g Buchweizen, etwas mehr Buchweizen-Mehl zum Bemehlen (siehe Tipp)
- 60 g Mandeln
- 60 g Kristallzucker
- 1 Ei (Größe M)
- 175 g Butter, in Stücken, kalt
- Buchweizen-Mehl, zum Bemehlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 663 kJ / 158 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20 min
Florentiner mit Mürbteig
1h 20 min
Traubengelee
1 godz.
Windringerl
3 Std.
Maronicreme
15 menit
Osterpinze
2h 30min
Gefüllte Lebkuchen
11j 30 menit
Zwetschgen-Konfitüre auf Vorrat
55min
Kokosbusserl
25h
Eisenbahner von Dr. Oetker
1h 30 min
Linzerkipferl
1h 10min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20 min