Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fruchtmasse
- 150 g Nüsse, ganz, gemischt (z. B. Haselnüsse, Mandeln, Walnüsse)
- 200 g Trockenfrüchte, gemischt (z. B. Pflaumen, Feigen, Datteln, entsteint), etwas mehr zum Verzieren
- 100 g Kochschokolade, in Stücken
- 30 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Orangenschale, gerieben oder 1 TL Orangenzucker
-
1
EL Orangenlikör
lub 1 EL Rum
Glasur
- 150 g Kochschokolade, in Stücken
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g Schlagobers
- 20 g Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 292 kJ / 70 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 11 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Affogato mit karamellisiertem Bananeneis
15h
Gefüllte Lebkuchen
11 Std. 30 Min
Vanillezucker
72h
Buttermilch – Zitronenmousse auf beschwipstem Beerenspiegel
8 Std. 45 Min
Osternest aus Germteig
2h
Nuss-Striezel
2h 10min
Picknick mit Kürbiskern- und Schinkenaufstrich, Brombeer-Birnen-Marmelade, Kartotten-Walnuss-Brot und Topfen-Marillen-Strudel
2h 25 min
Erdnuss-Ecken
2h
Pfirsicheis
15min
Feta-Melanzani-Aufstrich
30 Min
Maracuja-Creme-Törtchen
2 godz. 30 min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5h