Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Zucker
- 80 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 300 g Marillen, entkernt und halbiert
- 200 g Butter, in Stücken
- 6 Eier (Größe M)
- 2 Msp. Vanille, gemahlen
- 2 Prisen Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3166 kJ / 756 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Zitronensalzpaste
10min
Marillenröster
30min
Orangenpaste
30min
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35min
Tonkabohnenzucker
5 dk
Zwetschkenessig mit Schwips
1小时
Süßer Marillensenf
55min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Zwetschkenröster
1 Std. 30 Min