![Marillen-Curd Marillen-Curd](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D1578EC5-230E-4ACE-9823-621AE05DC609/Derivates/37994851-b975-4c6a-a0e5-e41541fb078b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Zucker
- 80 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 300 g Marillen, entkernt und halbiert
- 200 g Butter, in Stücken
- 6 Eier (Größe M)
- 2 Msp. Vanille, gemahlen
- 2 Prisen Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3166 kJ / 756 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Orangenpaste
30min
Kirschenchutney
1h 5 min
Süßer Marillensenf
55 min
Fruchtiger Pfirsichessig
1 godz.
Marillen-Karotten-Chutney
1684 godz.
Ribisel-Apfelessig
4h 20 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Zwetschkenröster
1h 30min
Powidl
8h
Marillennektar
2h
Marillenröster
30min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5 min