Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 dientes de ajo grandes
- 60 g de aceite de oliva
- 400 g de arroz de grano redondo
- 750 g de agua
- 1 ½ cucharaditas de sal
- zumo de limón (de medio limón)
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1320 kJ / 315 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 587.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas pardinas con compango
2 Std. 50 Min
Arroz con pollo y melocotón a las hierbas provenzales
45 min
Arroz blanco (Cocción de arroz)
40 Min
Limonada
5 Min
Almejas al vino blanco con arroz
1h 40 min
Ensalada templada de setas y jamón ibérico para dos (Al vacío)
35min
Bartolillos
2 godz. 30 min
Tortilla de patata al vapor con cebolla dorada
1h 30 min
Ensalada de patatas con vinagreta de hierbas
45 min
Tarta con cobertura de manzana laminada
1h
Arroz cremoso al azafrán con calabacín, champiñones y beicon
50min
Espuma de fresas
5 Min