Pan de jamón

Pan de jamón

1.8 73 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porción

Składniki

Masa
  • 250 g de leche
  • 100 g de mantequilla sin sal (50 g derretida para barnizar)
  • 50 g de azúcar
  • 25 g de levadura fresca
    12 g de levadura seca instantánea
  • 500 g de harina de trigo
  • 1 cdita de sal
Relleno
  • 150 g de jamón cocido en cubos (ver tip)
  • 100 g de aceitunas verdes deshuesadas
  • 6 rebanadas de jamón serrano
    10 rebanadas de tocino ahumado
  • 6 rebanadas de queso (opcjonalnie) manchego o gouda (ver tip)
  • 30 g de alcaparras
  • 50 g de uva pasa sultana (opcjonalnie)
Horneado
  • 1 huevo batido con un poco de leche para pintar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 11 g
Kalorie 1139 kJ / 272 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...