Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de leche
- 100 g de mantequilla sin sal (50 g derretida para barnizar)
- 50 g de azúcar
-
25
g de levadura fresca
lub 12 g de levadura seca instantánea - 500 g de harina de trigo
- 1 cdita de sal
Relleno
- 150 g de jamón cocido, en cubos (ver tip)
- 100 g de aceitunas verdes deshuesadas
-
6
rebanadas de jamón serrano
lub 10 rebanadas de tocino ahumado - 6 rebanadas de queso manchego o gouda (ver tip) (opcjonalnie)
- 30 g de alcaparras
- 50 g de uva pasa sultana (opcjonalnie)
Horneado
- 1 huevo batido con un poco de leche para pintar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1139 kJ / 272 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galletas dedos de bruja
2h
Pastel de tres leches
2h
Banana split en malteada
30 min
Mini Pavlovas con helado de frambuesa
13u.
Perlas de uva Concord con champán
40 min
Yoghurt de vainilla
12h 20min
Pastel de tres leches
3 Std.
Buñuelos de viento
1h
Relleno de calabaza para pan de muerto
40 min
Calas de New Orleans (arroz frito)
1h
Rompope
1h 30min
Horchata de avena
10min