Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- aceite vegetal, para engrasar
- harina de trigo, para espolvorear
- 130 g de azúcar
- 5 claras de huevo
- 1 pizca de sal
- 200 g de chocolate amargo (min. 50% cacao) en trozos
- 150 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 5 yemas de huevo
- 2 cditas de polvo para hornear
Relleno
- 300 g de mermelada de chabacano
Cobertura de chocolate
- 130 g de chocolate amargo (min. 50% cacao), en trozos
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1338 kJ / 319 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 116 mg
Alternatywne przepisy
Galletas de estrella con almendras caramelizadas
1h 15min
Pastel de arroz de mango vegano
11 godz.
Pastel húmedo de chocolate
1 Std. 25 Min
Corona de brioche de crema de whisky TM6
5h
Tarta de crema pastelera y fresas
2h 15 min.
Tarta de mamey y chocolate con crema pastelera
46min
Brownies
30min
Pastel de chocolate
40min
Cobertura de chocolate blanco y queso
20min
Cobertura de chocolate con aceite
5min
Pasta hojaldre sin empaste
1h
Roles de canela
2h 30min