Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- aceite vegetal, para engrasar
- harina de trigo, para espolvorear
- 130 g de azúcar
- 5 claras de huevo
- 1 pizca de sal
- 200 g de chocolate amargo (min. 50% cacao) en trozos
- 150 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 5 yemas de huevo
- 2 cditas de polvo para hornear
Relleno
- 300 g de mermelada de chabacano
Cobertura de chocolate
- 130 g de chocolate amargo (min. 50% cacao), en trozos
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1338 kJ / 319 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 116 mg
Alternatywne przepisy
Brownies con toffee y cobertura de chocolate
1 godz. 20 min
NY Cheesecake
1 Std.
Festejo de zanahoria
2 godz. 55 min
Pasta para galletas
1 Std.
Nuggets de pollo frito con palomitas con Dip
Brak ocen
Yoghurt de vainilla
12 godz. 20 min
Pastel moka TM6 (Black Diamond)
2 godz.
Corona de chocolates
1h 30min
Torta de cielo
50 min
Tarta de queso mascarpone y fresas a la vainilla
2h 20min
Tarta de limón amarillo
50 min
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1h 30min