Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para gyoza
- ¼ cdita de sal fina
- 60 g de agua
- 120 g de harina de trigo
Salsa
- 40 g de vinagre de arroz
- 40 g de salsa de soya
- 1 diente de ajo, pelado
- 5 g de jengibre, pelado
- 5 g de aceite de ajonjolí
- ¼ cdita de hojuelas de chile seco (opcjonalnie)
- 1 cdita de cebollín, finamente picado
Relleno
- 5 g de jengibre, pelado
- 50 g de col blanca, sin el tallo
- 30 g de cebolla de cambray, solamente la parte verde
- 200 g de camarón crudo, pelado y desvenado
- 10 g de salsa de soya
- 10 g de aceite de ajonjolí
- 1 cda de fécula de maíz, y un poco más para trabajar
- 1 cda de sake
- ½ cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta blanca molida
- ½ cda de azúcar refinada
- aceite para freír, el necesario
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 252 kJ / 60 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gyozas japonesas
50min
Ceviche peruano
1h 15 min
Garam masala
5 min
Naan (pan hindú)
2h
Dumplings de camarón (Xia jiao)
1h 15 min
Costillas Coreanas en cocción lenta TM6
4 Std. 10 Min
Masa para wontons
1h 15 min
Dumplings de camarones (Xia jiao)
1h 15 min
Dumplings chinos de repollo y carne de cerdo
1h 35 min
Ramen japonés
1h 40min
Pretzel
1h
Panes al vapor rellenos de cerdo (Baozi)
2h 10min