Gyoza (dumplings)

Gyoza (dumplings)

4.8 25 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 porciones

Składniki

Masa para gyoza
  • de sal fina
    ¼ cdita
  • de agua
    60 g
  • de harina de trigo
    120 g
Salsa
  • de vinagre de arroz
    40 g
  • de salsa de soya
    40 g
  • diente de ajo pelado
    1
  • de jengibre pelado
    5 g
  • de aceite de ajonjolí
    5 g
  • de hojuelas de chile seco (opcjonalnie)
    ¼ cdita
  • de cebollín finamente picado
    1 cdita
Relleno
  • de jengibre pelado
    5 g
  • de col blanca sin el tallo
    50 g
  • de cebolla de cambray solamente la parte verde
    30 g
  • de camarón crudo pelado y desvenado
    200 g
  • de salsa de soya
    10 g
  • de aceite de ajonjolí
    10 g
  • de fécula de maíz y un poco más para trabajar
    1 cda
  • de sake
    1 cda
  • de sal fina
    ½ cdita
  • de pimienta blanca molida
    ¼ cdita
  • de azúcar refinada
    ½ cda
  • aceite para freír el necesario

Wartości odżywcze na 1 porciones

Kalorie 60 kcal / 252 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...