Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jarabe
- 130 g de azúcar
- 50 g de miel de abeja
- 60 g de agua
- 30 g de jugo de limón amarillo
- 4 clavos de olor
Relleno
- 100 g de pistaches pelados
- 150 g de almendras fileteadas
- 240 g de nuez pecana
- 1 cdita de sal
- 2 cditas de canela en polvo
- 20 g de mantequilla
Montaje
- 160 g de mantequilla clarificada, derretida, para barnizar
- 14 hojas de pasta filo
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 22217.4 kJ / 5310.1 kcal
- Białko
- 75.4 g
- Węglowodany
- 271.1 g
- Tłuszcz
- 468.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 135.5 g
- Błonnik
- 55.2 g
- Sód
- 2341.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Naan (pan hindú)
2h
Cheesecake algodón japonés
1h 45min
Gua Bao (Panes rellenos de cerdo bbq)
13 godz.
Tamal de cazuela con rajas
1 Std.
Pan artesanal TM6
5h
Empanadas indias de carne con aderezo fresco de hierbas
2h
Cazuela dulce de camote, nuez y malvaviscos al horno (Pelar)
1 Std. 20 Min
Hogaza de centeno con masa madre en banneton
16u. 45min
Tarta de pistache con toronja
6h
Ensalada de atún y aguacate con cebollas fermentadas (con cortador)
Brak ocen
Pan de molde con masa madre
16u. 45min
Pastelitos de miel libaneses (Baklavas) - Líbano
5h