Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g russet potatoes, cut into pieces (5 cm wide)
- 1200 g water
- 2 tsp extra virgin olive oil (see Tip) (opcjonalnie)
- 285 g beef broth
- 4 whole large eggs, rinsed (opcjonalnie)
- 1 tbsp honey
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 4 tbsp Dijon mustard, whole grain
- 2 stalks celery, thinly sliced
- 1 dill pickle, diced small
- 10 - 15 fresh chives, chopped
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- paprika, to garnish, to taste
- fresh chives, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 775.2 kJ / 185.3 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 387.8 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli Sauté (TM6 Metric)
15min
Garlic mushrooms
20min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20 min
Avocado Tuna Salad
5min
Slow Cooked Beets (Metric)
40 min
Peeler Mashed Potatoes (Metric)
35 min
Sous-Vide Scrambled Eggs (Metric)
40 min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40 min
Sautéed mushrooms (400 g)
20min
Poached eggs using blade cover
30 min