Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spice Rub and Lamb
- 1 lemon
- 1 bunch parsley, fresh, leaves only
- 16 garlic cloves, divided
- 5 tbsp ras el hanout
- 2 tsp salt
- 60 g extra virgin olive oil
-
1
lamb leg, boneless (2.5 kg-3.5 kg)
lub 1 lamb leg, bone in (3.5 kg-4.5 kg)
Yoghurt Sauce
- ½ bunch cilantro, fresh
- 340 g plain yoghurt
- 1 - 2 tsp ras el hanout
- 60 g honey
Preserved Lemon Couscous
- 395 g couscous
- 1 - 2 preserved lemons
- 510 g chicken stock
- 170 g dried cherries
- 60 g pine nuts
- ½ bunch cilantro, fresh, plus extra to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3301 kJ / 789 kcal
- Białko
- 71 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 592 mg
Alternatywne przepisy
Protein Boosted Crêpes
45min
Fragrant Chicken Curry Second Bowl
1h
Baked masala fish
1 godz. 15 min
Pulled Pork Burgers
4 godz. 50 min
Chocolate and Raspberry Tarts
2 Std. 50 Min
Koshari stew
45min
Peach and cardamom pie
1 Std. 35 Min
Spanish Rice
35 Min
Steamed Crème Brûlée
4h 45min
Spicy Lemon Vinaigrette
5 Min
Perfect Roast Turkey and Gravy (Bill Yosses)
55 godz.
Steamed Crème Brûlée (Metric) (TM6)
4h 45min