Urządzenia i Akcesoria
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz.
8 portions
Składniki
Spice Rub and Lamb
-
lemon1
-
parsley, fresh leaves only1 bunch
-
garlic cloves divided16
-
ras el hanout5 tbsp
-
salt2 tsp
-
extra virgin olive oil60 g
-
1 lamb leg, bone in, (3.5 kg-4.5 kg)lamb leg, boneless (2.5 kg-3.5 kg)1
Yoghurt Sauce
-
cilantro, fresh½ bunch
-
plain yoghurt340 g
-
ras el hanout1 - 2 tsp
-
honey60 g
Preserved Lemon Couscous
-
couscous395 g
-
preserved lemons1 - 2
-
chicken stock510 g
-
dried cherries170 g
-
pine nuts60 g
-
cilantro, fresh plus extra to garnish½ bunch
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
592 mg
Białko
71 g
Kalorie
3301 kJ /
789 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
66 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Slow Cooked Chicken Stew in Bread Bowls
Brak ocen
Lemony Apple Cider Vinaigrette
5 min
Guacamole
5 min
Holiday Brisket
6 godz. 55 min
Grated Potato Pancakes (TM6)
35 min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5 min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 godz. 20 min
Keftedes (Greek-Style Meatballs)
2 godz. 30 min
Split Pea Soup
2 godz. 10 min
Roast Potatoes (Betty) Metric
1 godz. 15 min
Artisan Bread (Betty) Metric
4 godz. 35 min
Low Carb Cranberry Sauce
20 min