Crostata di marmalata (Italian jam tart)

Crostata di marmalata (Italian jam tart)

4.4 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions

Składniki

Mixed berry jam
  • lemon zest and flesh only
    1
  • fresh mixed berries (e.g raspberries, blackberries, blueberries - see Tips)
    500 g
  • Rapadura sugar
    250 g
  • vanilla bean split lengthways, seeds scraped
    1
Pastry
  • butter chilled, cut into pieces, plus extra for greasing
    150 g
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • plain flour plus extra to dust
    300 g
  • egg yolks
    3
  • caster sugar
    100 g
  • salt
    1 pinch
  • plain flour for dusting
  • plain flour to dust
  • full cream milk to brush
    30 g
  • shredded coconut toasted, to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 336.5 kcal / 1413.3 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 13.6 g
Węglowodany 48.8 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 19.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...