Urządzenia i Akcesoria
Ribiselschnitten
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
10 Stücke
Składniki
-
Eier (Größe M)3
-
Dinkelkörner50 g
-
Backpulver1 TL
-
Zucker, fein190 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Salz2 Prisen
-
Wasser1 EL
-
Weizenmehl, glatt130 g
-
Milch65 g
-
Rapsöl35 g
-
rote Ribiseln entstielt, frisch oder gefroren, abgetropft (siehe Tipp)250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
94 mg
Białko
5 g
Kalorie
884 kJ /
211 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bananenschnitten
3 godz.
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Marillenmarmelade
35 min
Topfengolatschen
50 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 godz. 5 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.
Topfen-Marillen-Strudel
1 godz. 30 min
Schnelle Biskuitroulade
30 min