Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 130 g di cioccolato fondente a tocchetti (1 cm)
- 150 g di farina tipo 00
- 40 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 100 g di latte
- 50 g di olio di semi di girasole
- 2 uova
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- confettura di albicocche q.b.
- uova di cioccolato piccole, a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1115 kJ / 266.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 121.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sbriciolata ai mirtilli
1 Std.
Sbriciolata con confettura di albicocche (senza lattosio)
1 Std.
Torta cocco e ananas
40 min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1 Std.
Torta ricotta e cocco
1 Std.
Ciambelline alla ricotta
30 min
Rotolo al caffe e nocciola
2 Std. 30 Min
Blondie alle fragole
40 min
Muffin ribes e mandorle
40 min
Torta soffice alle fragole
2h
Mattonella al malto d'orzo
1 Std.
Torta di farro alle mandorle e prugne
1 godz. 5 min