Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cipolle caramellate
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di cipolle rosse in quarti
- ½ - 1 peperoncino piccante fresco, a listarelle
- 200 g di zucchero di canna
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di aceto di vino rosso
Focaccine
- 400 g di acqua
- 100 g di latte scremato
- 6 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di farina manitoba
- 150 g di farina tipo 00
- 7 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 517.7 kJ / 123.6 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 207.3 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia di zucca (TM6)
1 Std. 35 Min
Focaccia ai cereali con mousse ai gamberi
3h 30min
Cheesecake salata alle fragole
2 Std.
Aperitivo agrodolce (TM6)
10min
Gamberi rossi con salsa alla papaya sottovuoto
45min
Chutney di cipolle caramellate
24h
Focaccine all'origano
1 Std. 30 Min
Focaccia di semola
6h 40min
Focaccia al pesto
3u. 40min
Focaccia caprese
3h 30min
Focaccia integrale con melanzane e pancetta
3 Std. 20 Min
Pizzi leccesi
6h