Wersje kompatybilne
Rotoli di piadina con alici, tonno e pomodorini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farcitura
- 3 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolati
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 120 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, sciacquati e asciugati
- 100 g di maionese
Piadine
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di latte
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di miele
- 10 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- ½ bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 8 foglie di lattuga, lavate
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2544.4 kJ / 607.7 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Focaccia ai semi di chia farcita
4h
Piadina al miele
1 godz. 10 min
Piadina romagnola
15 Min
Fatayer con formaggio e menta
1h
Sandwich al cetriolo
5h 30min
Insalatina con condimento alle noci e piadina alle erbe (per 2 persone)
20 min
Gnocco al forno con i ciccioli
4h 50min
Piadine con salmone affumicato
15 Min
Panini al latte
4h 50min
Piadina romagnola farcita
55 min
Pinsa romana
5h
Crescentine modenesi
11h