Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
- 170 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Eier
- 30 g Haferflocken, zart
- 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Muskat
- 1 Knoblauchzehe
- 350 g Blattspinat, TK, aufgetaut, gut ausgedrückt (siehe Tipp)
- 3 Prisen Pfeffer
- 30 g Öl
- 3 EL Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 584 kJ / 140 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 394 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßkartoffelpizza
1 Std. 10 Min
Safranreisbällchen auf Tomatensauce
2 godz. 30 min
Gewürzhirse mit Gemüse und Spiegeleiern
50 min
Grillbrote mit Porree-Zucchini-Creme und Aprikosen-Chutney (vegan)
2h 10min
Mais-Polenta-Puffer mit Joghurtsauce
1 Std.
Erdäpfel-Spinat-Auflauf mit Paradeissauce
35 Min
Tomaten-Reis-Bällchen
40 Min
Polenta-Ecken mit Tomatenragout und Pilzen
45 Min
Zucchini-Rosenkohl-Pashtida
1 Std.
Herzhafte Germknödel mit gebratenem Gemüse
2h
Gefüllte Spinattortillas
1 Std.
Linsen-Kartoffel-Puffer mit Cashew-Dip (vegan)
45 Min