Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, vegan
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l), vegan - 125 g Sonnenweizen, parboiled
- ½ Bund Koriander, abgezupft
- 50 g Walnusshälften
- 70 g Orangensaft
- 30 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen (5 mm)
- 1 Fenchelknolle (ca. 180 g), in dünnen Streifen
- ½ Granatapfel, Kerne herausgelöst
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1292 kJ / 309 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mediterraner Dinkel-Salat
30 Min
Lauwarmer Linsensalat mit Johannisbeeren
1 Std.
Lauwarmer Sonnenweizen-Salat
30 Min
Gemüse-Weizen-Salat
45 Min
Sattmacher-Salat mit Halloumi
50 min
Warmer Cranberry-Gnocchi-Salat
25 Min
Tomaten-Bulgur-Pfannkuchen
1h 15min
Süßkartoffel-Sonnenweizen mit Feta
1 Std.
Veganer Brokkoli-Couscous-Salat
50 min
Weizen-Ofengemüse-Salat
1 Std.
Pesto-Weizen-Salat
30 Min
Mediterraner Graupensalat
50 min