Weizen-Salat mit Granatapfelkernen
TM6 TM5

Weizen-Salat mit Granatapfelkernen

4.3 (28 ocen)

Składniki

  • 500 g Wasser
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, vegan
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l), vegan
  • 125 g Sonnenweizen, parboiled
  • ½ Bund Koriander, abgezupft
  • 50 g Walnusshälften
  • 70 g Orangensaft
  • 30 g Olivenöl
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 3 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen (5 mm)
  • 1 Fenchelknolle (ca. 180 g), in dünnen Streifen
  • ½ Granatapfel, Kerne herausgelöst

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1292 kJ / 309 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy