![Weizen-Salat mit Granatapfelkernen Weizen-Salat mit Granatapfelkernen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C2248C58-EBE8-4046-B65E-3D4BD7C4F1C9/Derivates/cf3c2e5e-ed6f-463a-adc5-ae9c3fbd171c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, vegan
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l), vegan - 125 g Sonnenweizen, parboiled
- ½ Bund Koriander, abgezupft
- 50 g Walnusshälften
- 70 g Orangensaft
- 30 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen (5 mm)
- 1 Fenchelknolle (ca. 180 g), in dünnen Streifen
- ½ Granatapfel, Kerne herausgelöst
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1292 kJ / 309 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbsensalat
15 min
Lauwarmer Sonnenweizen-Salat
30min
Couscous-Gemüse-Salat
35 Min
Halloumi mit Gurken-Koriander-Salat und Olivensalsa
45min
Warmer Cranberry-Gnocchi-Salat
25 Min
Pesto-Weizen-Salat
30min
Sattmacher-Salat mit Halloumi
50min
Weizen-Ofengemüse-Salat
1 Std.
Gnocchi-Endivien-Salat
30min
Spinat-Süßkartoffel-Salat mit Walnuss-Pesto
30min
Lachs mit Mozzarella-Mango-Tomaten-Salat
25 Min
Kartoffelsalat mit Kichererbsen und Spinat
1 Std.