Kimchi risotto

Kimchi risotto

4.8 6 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
2 porciones

Składniki

  • 20 g de queso parmesano en trozos
  • 1 diente de ajo pelado
  • 40 g de poro en rebanadas
  • 80 g de kimchi en trozos
  • 50 g de cebolla blanca en mitades
  • 20 g de aceite vegetal
  • 75 g de tocino (opcjonalnie) en cubos (1-2 cm)
  • 160 g de arroz arborio
  • 390 g de agua
  • 20 g de salsa de soya, baja en sodio
  • 1 cdita de azúcar
  • ½ cdita de concentrado de caldo de pollo
  • ¼ cdita de sal
  • ¼ cdita de pimienta blanca molida
  • 15 g de mantequilla
  • cebolla cambray en rebanadas, para decorar
  • semillas de ajonjolí para espolvorear

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 920.2 mg
Białko 11.1 g
Kalorie 2171.7 kJ / 519.1 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 74.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...