Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g de arroz para sushi
- agua, para enjuagar
- 1200 g de agua
- 1 ½ cdita de sal
- 200 g de aguacate
- 20 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 10 g de aceite de ajonjolí
- 4 cdas de vinagre de arroz
- 100 g de verduras, (rábano, zanahoria, pepino, jengibre encurtido, mango, achicoria), para decorar
- 100 g de filetes de salmón, en rebanadas finas
- 1 cda de ajonjolí tostado, para decorar (opcional)
- salsa de soya, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1769.6 kJ / 423 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 60.1 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 915.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yakimeshi vegetariano
35 min
Cocción de arroz japonés (500 g)
35 min
Pastel de sushi
1h
Chilaquiles Rojos
25 min
Pollo a la naranja estilo Oriental
50 Min
Ensalada Tex-Mex de quinoa y pollo
30 min
Nigiri sushi
1h
Onigirazu (sándwiches de arroz japoneses)
1h 10 min
Uchepos de elote (Black Diamond)
45min
Mochaccino deslactosado
15min
Sushi California
1h
Cocción de arroz japonés (250 g)
35 min