Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g de arroz para sushi
- agua, para enjuagar
- 1200 g de agua
- 1 ½ cdita de sal
- 200 g de aguacate
- 20 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 10 g de aceite de ajonjolí
- 4 cdas de vinagre de arroz
- 100 g de verduras, (rábano, zanahoria, pepino, jengibre encurtido, mango, achicoria), para decorar
- 100 g de filetes de salmón, en rebanadas finas
- 1 cda de ajonjolí tostado, para decorar (opcional)
- salsa de soya, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1769.6 kJ / 423 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 60.1 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 915.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmón al vapor con glaseado de soya y jengibre
30min
Bolitas de nuez
30min
Res con teriyaki y arroz al vapor
1h 50 min.
Entomatadas de pollo
40min
Galletas “Levain Copy Cat”
1h 20min
Poke bowl hawaiano
45min
Pollo a la naranja estilo Oriental
50min
Sopa de lentejas amarillas con albóndigas y crema de solero
40min
Salmón asado con miso y salsa picante gochujang
7 Std. 30 Min
Sushi California
1h
Pastel de sushi
1h
Carlota de limón
5h