Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buckwheat Pasta
- 400 g buckwheat flour
- 120 g water
- 2 medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 4 sprigs fresh parsley, thick stems removed, cut in pieces
Bolognese Sauce
- 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 100 g carrots, cut in pieces
- 15 g olive oil
- 200 g fresh button mushrooms, halved or quartered
- 200 g sausage meat, broken in pieces (see tip)
- 500 g beef mince, broken in pieces
- 100 g red wine
- 800 g passata, preferably homemade
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 1 sprig fresh thyme
- 1 bay leaf
Béchamel Sauce
- 70 g buckwheat flour
- 70 g unsalted butter, diced
- 700 g milk
- 2 pinches fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2853.3 kJ / 682 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 770.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Raw Beetroot Soup
5 Min
Chickpea soup with spinach
40min
Nectarine Tart with Frangipane
1 Std.
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts
Brak ocen
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Gluten-free Lamb and Tomato Soup Noodles
45min
Seitan Chilli
25 Min
Vegan Spanish Omelette
40min
Spring Rolls
40min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.
Gluten-free Vegan Lasagne
2 Std. 20 Min
Creamy Vegan Hot Broccoli Dip
40min