
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buckwheat Pasta
- 400 g buckwheat flour
- 120 g water
- 2 medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- 60 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
- 4 sprigs fresh parsley thick stems removed, cut in pieces
Bolognese Sauce
- 2 garlic cloves
- 150 g onions quartered
- 100 g carrots cut in pieces
- 15 g olive oil
- 200 g fresh button mushrooms halved or quartered
- 200 g sausage meat broken in pieces (see tip)
- 500 g beef mince broken in pieces
- 100 g red wine
- 800 g passata preferably homemade
- ½ tsp fine sea salt or to taste
- ½ tsp ground black pepper or to taste
- 1 sprig fresh thyme
- 1 bay leaf
Béchamel Sauce
- 70 g buckwheat flour
- 70 g unsalted butter diced
- 700 g milk
- 2 pinches fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 682 kcal / 2853.3 kJ
- Białko
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Sód
- 770.7 mg