Urządzenia i Akcesoria
Quark and Semolina Dumplings with Fresh Berry Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
quark (curd cheese)250 g
-
medium egg1
-
durum wheat semolina70 g
-
plain flour45 g
-
unsalted butter diced30 g
-
panko breadcrumbs70 g
-
caster sugar30 g
-
frozen mixed berries300 g
-
caster sugar to taste30 - 60 g
-
vanilla bean paste2 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 Tbsp
-
water1500 g
-
fine sea salt plus 1 pinch1 tsp
-
icing sugar for dusting
-
grated lemon zest for garnishing
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
279.7 kcal /
1170.1 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
606.4 mg