Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g blanched almonds
- 120 g hazelnuts, with skin
- 200 g dark chocolate, small pieces or callets
- 200 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 170 g caster sugar
- 4 medium eggs
- 1 tsp vanilla extract
- 1 tsp icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1790 kJ / 428 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
Alternatywne przepisy
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 Std. 50 Min
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5h
Persian Carrot and Coconut Cake
2h 20min
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4h 20min
Almond, Coconut and Chocolate Biscuits (No Added Sugar)
35 Min
Apple Crumble Cake
1h 10min
White Chocolate, Raspberry and Pistachio Brownies (Gluten Free)
1h 15 min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2 Std. 50 Min
Gluten free carrot and almond cake
2h 30 min