土豆炒肉片
TM6 TM5

土豆炒肉片

4.4 (42 oceny)

Składniki

  • 150 克 猪里脊肉 ,切薄片
  • 5 克 料酒
  • 25 克 生抽
  • 300 克 土豆 ,去皮,切成0.5厘米厚片
  • 30 克 油
  • 2 支 干辣椒 ,切段
  • 2 根 小葱 ,切段
  • 2 瓣 蒜头 ,切片
  • ½ 茶匙 老抽 (约2克)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1098 kJ / 262.7 kcal
Białko
13.4 g
Węglowodany
20.7 g
Tłuszcz
14.4 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
1.2 g
Sód
548.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy