香菇肉臊炒面
TM5 TM6

香菇肉臊炒面

3.6 (25 ocen)

Składniki

  • 1 瓣 蒜头
  • 1 颗 红葱头
  • 1 朵 干香菇, 泡发切丝
    lub 1 朵 新鲜香菇, 切丝
  • 10 克 油
  • 100 克 猪肉肉糜
  • 1 茶匙 料酒
  • 1 汤匙 酱油
    lub 1 汤匙 生抽
  • ¼ 茶匙 盐, 依个人喜好调整
  • 1 小撮 胡椒粉, 依个人喜好调整
  • 300 克 水
  • 50 克 青菜, 洗净切块
  • 100 克 细面条, 直条干的,例如挂面

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
3322 kJ / 794 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
66.6 g
Tłuszcz
47.9 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy