Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 瓣 蒜头
- 1 颗 红葱头
-
1
朵 干香菇, 泡发切丝
lub 1 朵 新鲜香菇, 切丝 - 10 克 油
- 100 克 猪肉肉糜
- 1 茶匙 料酒
-
1
汤匙 酱油
lub 1 汤匙 生抽 - ¼ 茶匙 盐, 依个人喜好调整
- 1 小撮 胡椒粉, 依个人喜好调整
- 300 克 水
- 50 克 青菜, 洗净切块
- 100 克 细面条, 直条干的,例如挂面
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3322 kJ / 794 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 66.6 g
- Tłuszcz
- 47.9 g
- Błonnik
- 1.9 g