Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 克 鸡腿肉 ,带皮,切块(4 公分)
- 30 克 蚝油
- 20 克 黑酱油
- 3 个 蒜瓣
- 30 克 麻油
- 20 克 新鲜姜 ,切成薄片
- 15 条 辣椒干 ,洗净,浸泡,去籽,切成3公分长
- 10 克 红糖
- 1 小撮 盐
- 1 汤匙 玉米粉 (淀粉)
- 1 汤匙 水
- 50 克 洋葱 ,切块
- 50 克 香烤腰果 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1250 kJ / 299 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g