![Gelbe Paprikacremesuppe Gelbe Paprikacremesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dd06cf52cbf0902e924deba9ab0852db/Derivates/f298d53eb5c7187e143c757849df2ab998bbb341.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 10 g Öl
- 2 gelbe Paprika (ca. 250 g), in Stücken
- 80 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 200 g Wasser
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 50 g Sahne
- 2 TL Crème fraîche
- ½ Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1045 kJ / 250 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 618 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnelle Linsen-Apfel-Suppe
30 Min
Möhrencremesuppe mit Pestocreme und Pinienkernen
50 Min
Brokkolicremesuppe
35 Min
Rosenkohlcremesuppe
45min
Erbsen-Cremesuppe
40 Min
Curry-Kartoffel-Suppe
35 Min
Möhren-Tomaten-Cremesuppe
45min
Frische Tomatensuppe
30 Min
Geröstete Möhrensuppe mit Petersilienpesto
1 Std.
Blumenkohlsuppe mit Stilton
30 Min
Schnelle Tomatencremesuppe
30 Min
Brokkoli-Apfel-Suppe
30 Min