Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 10 g Öl
- 2 gelbe Paprika (ca. 250 g), in Stücken
- 80 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 200 g Wasser
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 50 g Sahne
- 2 TL Crème fraîche
- ½ Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1045 kJ / 250 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 618 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnelle Tomatencremesuppe
30 min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 Min
Kalte Kartoffel-Porree-Suppe
3sa
Erbsen-Cremesuppe
40 min
Möhren-Tomaten-Cremesuppe
45 Min
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50 menit
Kartoffel-Porree-Suppe mit Fenchel und Shrimps
45 Min
Kartoffel-Kräuter-Suppe
45 Min
Frische Tomatensuppe
30 min
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35 Min
Kartoffelcremesuppe
40 min
Sommerliche Gemüsesuppe
55 Min