Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten-free Bread
- 80 g buckwheat grains
- 240 g water
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp brown sugar
- 250 g gluten-free bread flour, plus extra for dusting
- 15 g olive oil, plus extra for greasing
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
Seafood Soup
- 1 garlic clove
- 60 g shallots
- 30 g olive oil
- 1 pinch dried chilli flakes
- 120 g prawns, raw, peeled, deveined
- 300 g raw squid rings
- 400 g passata
- 100 g white wine
- 80 g water
- 1 pinch fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 400 g fresh mussels, cleaned and debearded
- 300 g white fish fillets, skinless, boneless (e.g. cod, haddock, sea bass), cut in pieces (3-4 cm)
- fresh parsley leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1543.7 kJ / 369 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 856.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tom Yum with Prawns
25 min
Hot and Sour Prawn Soup
15min
Zucchini & Sweet Potato Waffle with Smoked Salmon
1 godz. 5 min
Stout Beer Ice Cream Float
Brak ocen
Strawberries and Cream (TM5)
20min
Gnocchi with Courgettes (TM5)
20min
Pistachio and Almond Gelatos
8h 30 min
Black Spaghetti with Prawns and Parmesan Sauce
45 min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40 min
Steamed Meagre, Vegetables and Rice Pilaf
45 min
Seafood Laksa
25 min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 min