Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten-free Bread
- 80 g buckwheat grains
- 240 g water
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp brown sugar
- 250 g gluten-free bread flour, plus extra for dusting
- 15 g olive oil, plus extra for greasing
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
Seafood Soup
- 1 garlic clove
- 60 g shallots
- 30 g olive oil
- 1 pinch dried chilli flakes
- 120 g prawns, raw, peeled, deveined
- 300 g raw squid rings
- 400 g passata
- 100 g white wine
- 80 g water
- 1 pinch fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 400 g fresh mussels, cleaned and debearded
- 300 g white fish fillets, skinless, boneless (e.g. cod, haddock, sea bass), cut in pieces (3-4 cm)
- fresh parsley leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1543.7 kJ / 369 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 856.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seafood Stew with Coconut Milk
35 Min
Whole Chicken with Saffron Rice and Steamed Vegetables
Brak ocen
Orange Julius
Brak ocen
Lemon Rice
15min
Beef Stew with Cauliflower Mash
2h
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45min
Pike Perch Fillets with Fresh Corn Polenta
1 godz. 5 min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45min
Banana, Strawberry and Citrus Juice
10 min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40min
Moroccan Mint Tea
25 min
Mango Lassi
5 min