Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- 500 g de farine, et un peu pour fariner
- 165 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 8638 kJ / 2037 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 431 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4sa 15 dk
Pain de seigle
4h 10min
Pain de campagne au levain
28 Std. 10 Min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 Std. 10 Min
Baguette tradition
15h 25min
Pain aux pruneaux
1 Std. 45 Min
Ciabatta italienne
3 Std. 40 Min
Pain au levain
8h
Pain de campagne
3h 45min
Tourte auvergnate au seigle
4sa 45 dk
Pain au levain biologique
5 godz. 5 min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min