Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di acqua
-
10
g di lievito madre di segale
lub 1 g di lievito di birra fresco - 100 g di farina tipo 0 forte (almeno W350)
Starter
- 50 g di semi di girasole
- 40 g di semi di lino
- 90 g di acqua
Pane
- 1700 g acqua (di cui 200 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 140 g di farina integrale
- 160 g di farina tipo 0 forte (almeno W350) + q.b.
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4572 kJ / 1125 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 173 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 22.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4h
Pane veneziano
18hod. 30min
Pane contadino
19h
Baguette integrale
5 Std.
Pane integrale alla curcuma
16hod.
Pane morbido di farro
19h
Pane al latticello
18h
Panini della Val Venosta
15h 30min
Pane di segale
20 Std. 30 Min
Pane in padella
18h
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24u.