Pane ai semi di girasole

Pane ai semi di girasole

4.9 13 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 22 godz.
2 pezzi

Składniki

Lievitino
  • 100 g di acqua
  • 10 g di lievito madre di segale
    1 g di lievito di birra fresco
  • 100 g di farina tipo 0 forte (almeno W350)
Starter
  • 50 g di semi di girasole
  • 40 g di semi di lino
  • 90 g di acqua
Pane
  • 1700 g acqua (di cui 200 g fredda)
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 140 g di farina integrale
  • 160 g farina tipo 0 forte (almeno W350) + q.b.
  • 10 g di sale
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 30 g di succo di limone

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 38 g
Kalorie 4572 kJ / 1125 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 22.4 g
Węglowodany 173 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...