Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semi fermentati
-
25
g di chicchi di segale
lub 25 g di farro -
40
g di chicchi di segale in fiocchi + q.b.
lub 40 g di fiocchi di farro + q.b. - 40 g di semi di zucca
- 40 g di semi di girasole
- 20 g di semi di sesamo
-
20
g di semi di lino
lub 20 g di semi di chia - 5 g di sale
- 180 g di acqua
Pre-impasto (preparare la sera)
- 70 g di acqua fredda
- 120 g di farina integrale
- 1 g di lievito di birra fresco
Impasto principale (il mattino seguente)
- olio di cocco q.b.
- 190 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 - 110 g di acqua fredda
- 1 cucchiaio di curcuma in polvere
- 5 g di lievito di birra fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 408 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 99 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini integrali alla paprika
3h 30min
Pane integrale
3h 15min
Pane tartaruga
20u.
Pane di avena con semi di zucca
3 Std. 50 Min
Baguette integrale
5h
Pane contadino
19h
Pane ai cereali
3h
Pane in cassetta semplice
19h
Pane ai cereali con i semi
3h 10min
Pane veneziano
18h 30min
Pane semplice
4h
Impasto per pizza integrale
2h