Frittelle di patate dolci e gamberi

Frittelle di patate dolci e gamberi

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
58 porzioni

Składniki

Salsa di accompagnamento
  • spicchio di aglio
    ½
  • peperoncino piccante fresco a pezzi (1 cm)
    1
  • di zucchero
    30 g
  • di aceto bianco
    10 g
  • di salsa di pesce
    30 g
  • di acqua
    110 g
Carote sottaceto
  • di aceto bianco
    30 g
  • di zucchero
    20 g
  • di acqua
    30 g
  • di carote a listarelle (circa 2 mm)
    200 g
Frittelle
  • uova
    2
  • di sale
    2 pizzichi
  • di acqua minerale frizzante
    170 - 180 g
  • di farina di riso
    100 g
  • di amido di mais (maizena)
    50 g
  • di curcuma in polvere
    ½ cucchiaino
  • di lievito istantaneo per torte salate
    1 cucchiaino
  • di gamberi crudi di media grandezza sgusciati e puliti
    400 - 500 g
  • di patate americane dolci in bastoncini (circa 0,5x5 cm)
    400 - 500 g
  • di olio per frittura
    250 g
  • di mentuccia
    20 g
  • di foglie di lattuga
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 725.7 kcal / 3036.5 kJ
Białko 22.9 g
Tłuszcz 45.1 g
Węglowodany 58.8 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 1280.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...